Veel gestelde vragen


 

HOE SCHRIJF IK IN VOOR EEN INITIATIE OF EEN TRAINING ?

Het makkelijkst is als volgt

je contacteert de verantwoordelijke van de skischool je belt ons de avond voor de dag dat je wil komen voor een initiatie of een training

Onnodig van weken op voorhand te reserveren. Onze activiteiten zijn afhankelijk van het weer en het getij. Om een groepsactiviteit voor een bepaalde dag te organiseren, kunnen groepen best tijdig informeren.

 

WAT KOST EEN SKIBEURT ?

- Per skibeurt : 8 Euro
- Initiaties voor leden : Gratis
- Initiaties voor niet-leden , onder de 16 jaar : 15 Euro
- Initiaties voor niet-leden , boven de 16 jaar : 20 Euro
- Drie beurten zijn toegelaten voor niet-leden
- Leden hebben voorrang op niet-leden
- Leden krijgen voor elke dicipline gratis begeleiding

Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van niet-stijgende benzineprijzen, inclusief gebruik van wetsuit, skie's, wakeboard, zwemvest.  

 

MOET IK BIJZONDER SPORTIEF AANGELEGD ZIJN ?

Geen speciale vereisten, je moet wel kunnen zwemmen en je moet wel de nodige inspanningen willen doen om de basis aan te leren.

 

WAT IS DE MINIMUMLEEFTIJD (EN MAXIMUM) ?

Wij starten onze opleidingen vanaf het jaar dat je 8 jaar wordt. Een maximumleeftijd wordt er niet gesteld. Het hangt eerder af van je lichamelijke conditie. Sommigen zijn al op 45 opgebrand. Anderen zijn nog fit genoeg op 65. Onze oudste leerling ooit was trouwens 70 jaar.

 

WANNEER IS HET GOED WEER OM TE SKIËN ?

Bij minder dan 4 beaufort wind (minder golfslag op het water). De temperatuur doet er niet toe. Het is niet omdat het wat frisser is dat we niet skiën. 

 

WANNEER KAN IK SKIËN ?

Normaal ieder weekend (van april tot en met oktober). Wij zijn met een 2-tal begeleiders, en er is altijd iemand vrij die zich over de nieuwelingen ontfermt. Wil je tijdens een weekdag skïen, dan moet je minstens met vier personen zijn en het weekend er voor contact opnemen zodat we de nodige maatregelen kunnen treffen. 

 

GEBEUREN ER VEEL ONGELUKKEN MET WATERSKIËN ?

Nee, maar er zijn er wel. Vandaar dat het belangrijk is les te volgen en de beperkingen en gevaren van het waterskiën te leren kennen. In de opleiding gebeurt er zelden een ongeval. De meeste accidenten gebeuren pas na enkele maanden, als skiërs te overmoedig en te zelfzeker worden.

 

KOST WATERSKIËN VEEL GELD ?

Wat is duur ? Beslis je dan je eigen materiaal te kopen, dan mag je rekenen op 800 euro voor een volledig nieuwe uitrusting (wetsuit, zwemvest, waterski of wakeboard). Voor 300 à 500 euro vind je al iets degelijks tweedehands. Wil je dan ook nog je eigen skiboot dan word het pas echt kostelijk !

 

KAN IK ONMIDDELLIJK STARTEN MET WAKEBOARDEN ?

JA, MAAR! wij raden je aan om eerst het klassiek skiën onder de knie te krijgen daarna kan je dan overstappen op het wakeboarden. Je kan natuurlijk ook direct met het wakeboarden beginnen maar dit zal dan wel meer inspanning en doorzettingsvermogen vergen.

 

KAN IK MATERIAAL HUREN BIJ DE SKIESCHOOL ?

Voor de initiatie/opleiding zit het materiaal inbegrepen in de prijs. Daarbuiten verhuren wij geen skie's/wakeboards om te gebruiken op andere lokaties. Tot dat je je eigen materiaal hebt kan je wel het materiaal van de skischool gebruiken telkens je komt skiën.

 

KAN IK MATERIAAL KOPEN BIJ DE SCHOOL ?

Nee, maar de club heeft contacten met een aantal winkels waar je als lid van onze club korting geniet. Voor meer informatie informeer even bij het secretariaat

 

MAG IK OVERAL SKIËN EN VAREN ?

Nee, er zijn bepaalde beperkingen, dit leer je allemaal tijdens je opleiding.

 

IK PROBEER JULLIE AL UREN TE TELEFONEREN MAAR ER NEEMT NIEMAND OP ?

Dat kan, wellicht is er die dag geen activiteit. Of als er wel activiteit is, dan is alles wellicht volzet. Ook als wij op het water zitten kunnen we geen skiër trekken en terzelfde tijd telefoons beantwoorden. Maar bel ons even op, wat later op de dag. Of 's avonds tussen 18:00 en 19:00 uur. Of laat een berichtje na op de voice-mail.